Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Χαμόγελα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο στη Δυτική Μακεδονία – Τι είπε ο Κασσελάκης για τις «σκηνοθετημένες πόζες»

Χαμόγελα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο στη Δυτική Μακεδονία – Τι είπε ο Κασσελάκης για τις «σκηνοθετημένες πόζες»

Kasselakis Eurok 1 1200x954
Κοινοποίηση

Ιδιαίτερα ικανοποιημένα εμφανίζονται τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την διεξαγωγή του πρώτου περιφερειακού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε χθες στην Δυτική Μακεδονία.

Η έκβαση του συνεδρίου είχε ιδιαίτερη σημασία για τον Στέφανο Κασσελάκη καθώς ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη μέρα της εκλογής του επέμεινε ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.

Κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του, μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «εθνικό στοίχημα» την ενίσχυση της περιφέρειας, σημειώνοντας πως «έχει έρθει η στιγμή που ένα παιδί που γεννιέται εδώ πρέπει να μπορεί να μεγαλώσει εδώ, να διαπρέψει εδώ, να αισθανθεί ισότιμος συμπολίτης εδώ, να μη γίνει ούτε απόδημος, ούτε εγχώριος μετανάστης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε ακόμα εναντίον της ΝΔ λέγοντας:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορούσε να συγκρατήσει την ειρωνεία της για τη χθεσινή μου φωτογραφία πάνω σε τρακτέρ στο πρώτο από τα τρία μπλόκα που επισκέφθηκα και που είναι το πρώτο από τα πολλά που θα επισκεφθώ ακόμα.

Δεν χρειάζομαι τον κ. Γκρίνμπεργκ και σκηνοθετημένες πόζες. Είμαστε μέσα στην κοινωνία. Οι ελίτ δεν έχουν καταφέρει ποτέ να αντισταθούν σε ένα κίνημα. Η Δικαιοσύνη μόνο με αγώνες θα υπάρξει στο τέλος της ημέρας. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας γιατί δεν εξαρτόμαστε από κανέναν. Οι ελίτ και οι μηχανορραφίες δεν θα κερδίσουν.

Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι ξεχασμένη, μαραζωμένη, δεν ενδιαφέρει το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι η πρώτη περιφέρεια σε ανεργία. Εδώ οφείλει να ξεκινήσει η αποκέντρωση, η ανάταξη της χώρας. Είναι δίκαιο και ηθική μας υποχρέωση».

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το περιφερειακό συνέδριο χαρακτηρίστηκε από όλους «γιορτή», με την συμμετοχή όλων των τοπικών αρχών και φορέων της Δυτικής Μακεδονίας, ανεξαρτήτως κόμματικής προέλευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν μπαράζ συναντήσεων με συνδικαλιστές δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους προέδρους των επιμελητηρίων, αυτοδιοικητικά στελέχη τη Δυτικής Μακεδονίας, με Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και φορείς, Εμπορικούς συλλόγους, αλλά και με την Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Μάλιστα άπαντες έμειναν ενθουσιασμένοι από τη συζήτηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη, σημειώνοντας πως προέβη σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση για το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, από την οποία αποδείχθηκε εμπράκτως ότι το αφήγημα της κυβέρνησης για τα δημόσια πανεπιστήμια είναι απολύτως παραπειστικό.

Αίσθηση προκάλεσε η συμμετοχή και των 13 δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και του Περιφερειάρχη, Γιώργου Αμανατίδη, οι οποίοι στην συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έθεσαν όλα τα ζητήματα για το αυτοδιοικητικό τους έργο και τα επόμενα βήματα που θα κάνουν. Ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά και τα στελέχη του κόμματος άκουσαν και κατέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση να βρίσκονται ψηλά στη λίστα των θεμάτων που ζητούν λύση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ χαρακτήρισε το συνέδριο ως το πρώτο βήμα σε ένα μακρόπνοο και εμπεριστατωμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Άπαντες εξέφραζαν την άποψη πως έγινε ένας ουσιαστικός διάλογος με την τοπική κοινωνία και σημείωναν πως δεν είναι απλά θετικό, αλλά είναι απαραίτητο να ακούς τις προτάσεις που έχουν όσοι ζουν και βιώνουν τα προβλήματα, από το να αποφασίζεις για αυτούς, χωρίς αυτούς.

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκάλεσε η τόσο εξωστρεφής δράση που ήρθε μετά από ένα μεγάλο διάστημα εσωστρέφειας.

Ένα διήμερο δημιουργικό και ιδιαίτερα παραγωγικό χαρακτήριζαν το συνέδριο άπαντες στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εκφράζοντας παράλληλα μεγάλη ικανοποίηση από την συμμετοχή, που ξεπέρασε τις προσδοκίες, ενώ, σημείωναν, υπήρξαν πολύ ενδιαφέρουσες θεματικές, με το θέμα της απολιγνιτοποίησης το οποίο μαστίζει την περιοχή να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Πήγη:www.newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

393360851 711640483665629 1565629405363665616 N

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Member Media 200x200 1
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?