Home ΔΙΕΘΝΗ Το λάθος του Γουίλιαμ και της Κέιτ στη στέψη του Καρόλου: Η αργοπορία που κόστισε και η οργή του βασιλιά

Το λάθος του Γουίλιαμ και της Κέιτ στη στέψη του Καρόλου: Η αργοπορία που κόστισε και η οργή του βασιλιά

5l8go0ko Prince William And Kate Middleton Visit Piers Park In Boston 625x300 02 December 22
Κοινοποίηση

“Αυτό είναι βαρετό”: Η αμήχανη σκηνή έξω από τον ναό και ο θυμός του Καρόλου για την αργοπορία της Κέιτ και του Γουίλιαμ.

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε πριν από λίγες μέρες από την στέψη του βασιλιά Καρόλου, ο οποίος ανέλαβε τον θρόνο μετά τον θάνατο της μητέρας του. Η μεγαλοπρεπής στέψη του νέου μονάρχη πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου 2023, με το τελετουργικό να διαρκεί αρκετές ώρες και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να δίνουν το παρόν σε αυτές τις σημαντικές, ιστορικές στιγμές.Ωστόσο, δεν πήγαν όλα καλά εκείνη την ημέρα που γράφτηκε η ιστορία. Στο βιβλίο του The Making of a King: King Charles III and the Modern Monarchy, ο βασιλικός βιογράφος Robert Hardman αναφέρει ότι ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα έφτασαν κατά λάθος νωρίτερα από ότι έπρεπε για τη στέψη τους στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ. Το βασιλικό ζεύγος φέρεται να έφτασε εκεί πριν από τα page boys όπως ο Πρίγκιπας Τζορτζ. Και υπήρξε ακόμα ένα εμπόδιο στο πρόγραμμα.

“Εν αγνοία τους, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας και τα δύο μικρότερα παιδιά τους καθυστέρησαν ενάμιση λεπτό. Οι Ουαλοί υποτίθεται ότι έπρεπε να είναι εκεί οκτώ λεπτά πριν από τον Βασιλιά και τη Βασίλισσα. Ωστόσο, τελικά έφτασαν μετά από αυτούς” γράφει ο Hardman στο βιβλίο του.

“Αν και όσοι βρίσκονταν μέσα στο Aβαείο δεν το γνώριζαν, υπήρξε μια αμήχανη σκηνή έξω από τον ναό ενώ ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα βρίσκονταν στο όχημα που τους μετέφερε. Αυτό ήταν ένα πρόσθετο άγχος που το ζευγάρι δεν ήθελε σε μια τέτοια μέρα”, γράφει.

Τότε, ενώ περίμεναν στο όχημα ο βασιλιάς Κάρολος είπε εκνευρισμένος: “Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε στην ώρα μας… Πάντα υπάρχει κάτι… Αυτό είναι βαρετό.”

Τι πήγε λάθος στην άφιξη της Κέιτ και του Γουίλιαμ

Ο συγγραφέας πρόσθεσε ότι αυτό το λάθος συγχρονισμού θα μπορούσε να έχει διάφορες εξηγήσεις. Κάποιοι ανέφεραν ότι η απόφαση του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της πριγκίπισσας Κέιτ να δημιουργήσουν ένα βίντεο από τη στέψη πρόσθεσε “πολύτιμα δευτερόλεπτα” στο πρόγραμμά τους, ενώ το προσωπικό του Γουίλιαμ και της Κέιτ υποστήριξε ότι επειδή ο Βασιλιάς έφτασε στο Αβαείο νωρίς, το αυτοκίνητο των Ουαλών “κολλησε” πίσω του ενώ θα έπρεπε να έχει προγηθεί.

“Δεν συνηθίζεται να είναι τόσο απρόβλεπτες οι δύο πιο σημαντικές αφίξεις σε ένα τόσο ιστορικό γεγονός, και σε μια τόσο πεπατημένη διαδρομή”, γράφει ο Χάρντμαν για την είσοδο που έκαναν ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας με την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις. “Δεν υπήρχε χρόνος για τους Ουαλούς και τα δύο μικρότερα παιδιά τους να μπουν μπροστά από τον Βασιλιά και τη Βασίλισσα. Έτσι έπρεπε να τον ακολουθήσουν”.

Έγιναν πολλές πρόβες για την τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου και της Βασίλισσας Καμίλα, όπου όλα κύλησαν ομαλά. Η κομβική θέση του πρίγκιπα Γουίλιαμ στη σειρά της διαδοχής τονίστηκε όταν γονάτισε ενώπιον του πατέρα του για να αποτίσει φόρο τιμής μετά τη στέψή του.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ έγραψε επίσης ιστορία ως ο πρώτος μελλοντικός μονάρχης που έπαιξε επίσημα ρόλο σε μια τελετή στέψης στο ρόλο του page boy για τον παππού του.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η πριγκίπισσα Κέιτ εμφανίστηκαν με και τα τρία παιδιά τους στο μπαλκόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ για να υποστηρίξουν τον Βασιλιά και να δείξουν την εξέχουσα θέση τους στο αδυνατισμένο σώμα μοναρχίας που επέλεξε ο Κάρολος.

Ένα χρόνο αργότερα, οι συγκλονιστικές ειδήσεις για την κατάσταση της υγείας του βασιλιά και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ, έχουν αλλάξει δραματικά τα πράγματα για τη Βασιλική οικογένεια.

ΠΗΓΗ:THETOC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

393360851 711640483665629 1565629405363665616 N

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Member Media 200x200 1
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?