Home ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ: «Πυρά» Αυγέρη στους διαγραφέντες – «Πώς θα μείνουν ενώ φτιάχνουν δικό τους κόμμα;»

ΣΥΡΙΖΑ: «Πυρά» Αυγέρη στους διαγραφέντες – «Πώς θα μείνουν ενώ φτιάχνουν δικό τους κόμμα;»

Dwra Augeri
Κοινοποίηση

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τις διαγραφές των Βίτσα, Φίλη και Σκουρλέτη.

«Αν κανείς παρακολουθεί την ειδησεογραφία, θα νομίζει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και οκτώ χρόνια», είπε αρχικά η Δώρα Αυγέρη στο Mega. «Το μόνο που δεν του έχουν καταλογίσει είναι το προπατορικό αμάρτημα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. «Δεν δόθηκε χρόνος σε έναν νέο άνθρωπο», σχολίασε.

Η κ. Αυγέρη σημείωσε πως ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξάντλησε κάθε περιθώριο διαλόγου, αναφέροντας πως οι διαγραφέντες έθεσαν εαυτόν εκτός κόμματος οι ίδιοι. Σημείωσε πως με τον Νίκο Φίλη, μάλιστα, έγινε και συνάντηση ενώ υποστήριξε πως υπήρξαν από πλευράς των διαγραφέντων προσβλητικές αναφορές όχι μόνο για τον Κασσελάκη αλλά και συνολικά για το κόμμα και τα στελέχη.

«Να θυμίσω πως ο κ. Βίτσας και ο κ. Σκουρλέτης διετέλεσαν και γραμματείς του κόμματος», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε πως «αν ήταν γραμματείς θα άφηναν να εξελιχθεί αυτό το φαινόμενο με συντρόφους να εξαπολύουν βαριές κατηγορίες για τους συντρόφους;».

«Όποιος δεν έχει αποδείξεις ότι έφεραν και φύτεψαν τον Στέφανο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το εκλαμβάνω ως προσωπική μομφή, δεν μπορεί να βγαίνει και να εξαπολύει τέτοιες κατηγορίες. Αυτά είναι συκοφαντίες που αμαυρώνουν την εικόνα και το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε η κ. Αυγέρη.

«Την τιμή και την υπόληψή μας την υπερασπιζόμαστε. Με όλους τους τρόπους», τόνισε και ανέφερε πως «θα χρησιμοποιήσω τη φράση της Όλγας Γεροβασίλη, που σωστά παρατήρησε ότι ξεπέρασαν τα όρια».

«Εγώ κανονικά θα έπρεπε να είμαι εδώ για να απαντάω στις παραλείψεις της κυβέρνησης και στον κ. Μαρινάκη. Όχι να απαντάω σε αυτούς που κάνουν αντιπολίτευση στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ίδιος ο πρόεδρος είπε ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Υπάρχει ένα αποτέλεσμα που προέκυψε από τη βάση. Δεν σέβονται την ετυμηγορία του κόσμου αλλά ούτε και το καταστατικό του κόμματος, που λέει ότι ο πρόεδρος εκλέγεται από τη βάση. Πώς θα μείνουν στο κόμμα, ενώ έχουν ήδη ετοιμάσει το δικό τους κόμμα; Θα είναι ένα ανταγωνιστικό κόμμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει για να μην παρέμβει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;», είπε στη συνέχεια η Δώρα Αυγέρη.

«Δεν εκπροσωπώ το πειθαρχικό όργανο. Έχουμε συγκεκριμένους ρόλους. Ο πρόεδρος έκανε την κίνηση, εξέφρασε την πολιτική του καταδίκη και έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες. Είμαι εκπρόσωπος, δεν δίνω χρησμούς. Είναι αυτόνομοι οι ρόλοι των κομματικών οργάνων», ανέφερε στη συνέχεια η κ. Αυγέρη.

«Την απάντηση τη δίνει το καταστατικό και ο κόσμος που ψήφισε πριν από έναν μήνα. Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω», είπε αναφορικά με την επόμενη ημέρα η κ. Αυγέρη.

«Εγώ δεν είμαι εδώ για να κάνω προγραφές. Θα πω μόνο πως στην πρώτη παράγραφο της ανάρτησης του κ. Τσακαλώτου, που μιλά για αποκεφαλισμούς, θα πρέπει να αποδραματοποιήσουμε την κατάσταση», σχολίασε για το μήνυμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Αναφορικά με όσα ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης για μηχανισμούς προπαγάνδας, υποστήριξε πως «θα πρέπει κάποιοι να σταματήσουν να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα και να μην ρίχνουν νερό στον μύλο των αντιπάλων μας. Εγώ ελπίζω εδώ την επόμενη φορά να είμαι για να απαντήσω στη Νέα Δημοκρατία, και όχι στην αντιπολίτευση της αντιπολίτευσης».

«Δεν γνωρίζω αν θα γίνει ξανά Πολιτική Γραμματεία, διεξήχθη πριν μία εβδομάδα. Η Κεντρική Επιτροπή θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου, θα υπάρξει το συνέδριο. Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχει νέα ηγεσία. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι υπό την κηδεμονία κανενός, καμίας ελίτ. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται εκφράσεις ηλικιακού ρατσισμού», είπε στη συνέχεια.

«Θεωρώ ότι στον έναν μήνα που έχουμε μετά από την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, μέσα σε αυτή τη δύσκολη και στενάχωρη συνθήκη, έγιναν προσπάθειες και από το νέο πρόεδρο και από τα στελέχη να παραχθεί πολιτικό αποτέλεσμα. Στέκομαι στο πλευρό όσων θεωρούν ότι κοινός μας στόχος είναι να δώσουμε απάντηση στα προβλήματα της κοινωνίας. Εγώ δεν εκπροσωπώ τον πρώην πρόεδρο. Εκπροσωπώ τον ΣΥΡΙΖΑ. Έγιναν σε ένα μήνα εξελίξεις που δεν έχουν γίνει σε δέκα χρόνια. Το γεγονός ότι ταρακουνήθηκαν τα νερά, είναι η καλύτερη απάντηση», ανέφερε, τέλος, η Δώρα Αυγέρη για το αν πρέπει να υπάρξει παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

393360851 711640483665629 1565629405363665616 N

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Member Media 200x200 1
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?