Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Συνάντηση Κασσελάκη – Ιερώνυμου: Οι αξίες μας συνάδουν πλήρως με της Εκκλησίας – Επιφυλάξεις Αρχιεπισκόπου για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Συνάντηση Κασσελάκη – Ιερώνυμου: Οι αξίες μας συνάδουν πλήρως με της Εκκλησίας – Επιφυλάξεις Αρχιεπισκόπου για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ
Κοινοποίηση

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου, η πρώτη συνάντηση γνωριμίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, όπως επεσήμανε ο κ. Κασσελάκης σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της συνάντησης.

Αμέσως μετά τη συνάντησή τους ο κ. Κασσελάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είχαμε μια εξαιρετική πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον Μακαριότατο. Συμφωνήσαμε μάλιστα να τα ξαναπούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από πλευράς μου εξέφρασα ότι οι αξίες της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν πλήρως με τις αξίες της Εκκλησίας, γιατί αυτό που θέλουμε εμείς να κάνουμε είναι να δώσουμε φωνή στους αδύναμους, να μπορέσουμε να προσφέρουμε αλληλεγγύη σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας μας και ειδικά σε αυτά που αισθάνονται κοινωνικό αποκλεισμό. Η Εκκλησία έχει ένα μεγάλο ρόλο να παίξει σε αυτή την πορεία και ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα μπορεί να σταθεί με τον ακτιβισμό του στην κοινωνία στο πλευρό της. Μιλήσαμε πάνω σε αυτό το πλαίσιο για τη συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Μακαριοτάτου το 2018. Μια καλή συμφωνία, η οποία δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε.

Όσον αφορά στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, θα είναι η πρόθεσή μου και εμάς ως αξιωματική αντιπολίτευση να συνεχίσουμε να την προωθούμε και ίσως και μια μέρα ως κυβέρνηση να την υλοποιήσουμε. Ευχαριστώ και πάλι τον Μακαριότατο για την υποδοχή του και πραγματικά θα είμαι στη διάθεσή του για να είμαστε χρήσιμοι στις σχέσεις μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ανέφερε «η σημερινή συνάντηση ήταν μια συνάντηση γνωριμίας, ανταλλαγής απόψεων σε πράγματα τα οποία είναι γενικότερα. Μιλήσαμε για το έργο της Εκκλησίας, μιλήσαμε για την πορεία των συζητήσεων μέχρι τώρα Εκκλησίας και Πολιτείας. Ψάξαμε σημεία τα οποία εγώ από πλευράς δικής μου είπα θέλουνε ακόμα μελέτη και να προχωρήσουμε περισσότερο.

Η συνάντηση διεξήχθη μέσα σε αγαθή ατμόσφαιρα και είπαμε ότι θα ξανασυναντηθούμε.

Τώρα, αν πλανάται ένα ερώτημα που μερικοί θέλουν να έχουν μια απάντηση ως προς το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων, εγώ να πω ότι είμαι επιφυλακτικός. Αλλά και ο κ. Κασσελάκης είπαμε ότι χρειαζόμαστε να έχουμε στα χέρια μας κάποιο νόμο, κάποιο κείμενο να το μελετήσουμε και στη συνέχεια θα τα ξαναπούμε».

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου με τον κ. Κασσελάκη από την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και γίνεται στον απόηχο της απόφασης και της ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κ. Κασσελάκης κατά τη διάρκεια των δηλώσεων τους μπροστά στις κάμερες τόνισε πως είναι μια πρωτόγνωρη συγκυρία να είναι πρόεδρος από την ομογένεια, προσθέτοντας πως τρέχει πολλά πρακτικά θέματα και είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα και είναι χαρά του να προωθήσει τις θέσεις και τα ιδεώδη του Ελληνισμού.
Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι τον είδε στο Πατριαρχείο «που είναι η καρδιά όλων μας, ίσως και οι ελπίδες όλων μας» και «με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησα την τελετή του Αγιασμού των υδάτων στο Φανάρι». Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Πατριάρχη, ο οποίος του δήλωσε ότι ήταν πολύ ευχαριστημένος και αυτός.

Πήγη:www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

393360851 711640483665629 1565629405363665616 N

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Member Media 200x200 1
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?