Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΣΑΠΠ και πρώην ποδοσφαιριστών Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΣΑΠΠ και πρώην ποδοσφαιριστών Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα

Psapp 1536x1024
Κοινοποίηση

Aντιπροσωπεία του ΠΣΑΠΠ και των 45 πρώην ποδοσφαιριστών του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννινα είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Ιωάννη Βρούτση για τα δεδουλευμένα που διεκδικούν από την υπαγωγή των δύο ΠΑΕ στο άρθρο 44.

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Ιωάννη Βρούτση συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠΠ και των 45 πρώην ποδοσφαιριστών του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννινα, που διεκδικούν τα αναγνωρισμένα δεδουλευμένα ετών από την υπαγωγή των δύο ΠΑΕ στο (οικονομικής εξυγίανσης) άρθρο 44.
Τον Σύνδεσμο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρός του Γιώργος Μπαντής, ο Ειδικός Σύμβουλος Τάσος Μπακασέτας και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας Ποδοσφαιριστών Βασίλης Παπαδόπουλος, ενώ τους πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων οι Άγγελος Χαριστέας, Ανδρέας Σκέντζος, Γιάννης Κατσαρός, Θωμάς Κυπαρίσσης, Νίκος Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Κατσιάρος.

Συζητήθηκε το θέμα εφαρμογής του νόμου 3606 του 2007 με την καταβολή προς τους ποδοσφαιριστές 4.841.153 ευρώ, εκ των οποίων τους δόθηκαν τα μισά σε εξαμηνιαίες δόσεις το 2008 και το 2009, αλλά έκτοτε δεν εξοφλήθηκαν λόγω της δημοσιονομικής επιτήρησης στην οποία τέθηκε η χώρα.
Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός άκουσε με προσοχή την πλευρά του ΠΣΑΠΠ και των ποδοσφαιριστών, αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματός μας και δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Ο Γιώργος Μπαντής μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης είπε τα κάτωθι: «Είχαμε μία ειλικρινή και υπεύθυνη συζήτηση, παρουσία αντιπροσωπείας ποδοσφαιριστών που είναι δικαιούχοι από τον Νόμο. Με χαροποιούν ιδιαίτερα τα λεγόμενα του Υπουργού για την ακτίδα φωτός στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Πραγματικά το περιμένουμε πώς και πώς. Η δέσμευση για προσπάθεια εύχομαι να πραγματοποιηθεί και στο τέλος να είναι υλοποιήσιμη. Οι συναντήσεις είναι σημαντικές και ειδικά η σημερινή έχει ένα βάρος, γιατί από πίσω βρίσκονται αρκετοί ποδοσφαιριστές που νιώθουν την αδικία από το κράτος. Η άμεση ανταπόκριση του Υπουργού έχει ειδικό βάρος και οφείλω να το αναγνωρίσω αυτό. Εύχομαι πραγματικά να βρεθεί η λύση για τα συγκεκριμένα παιδιά, όντως η κατάσταση τους είναι οριακή, τα γνωρίζει ο Υπουργός. Θέσαμε ένα χρονοδιάγραμμα για να βρεθεί η λύση».
Ο κ. Ιωάννης Βρούτσης ανέφερε τα εξής: «Η προσπάθεια του Υπουργείου Αθλητισμού δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση της βίας, αλλά και η προστασία, η δικαιοσύνη και η νομιμότητα στα πρόσωπα των αθλητών. Σήμερα είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα, ειλικρινή και υπεύθυνη συζήτηση με τα μέλη του ΠΣΑΠΠ, για ένα αίτημα που έρχεται από το παρελθόν. Συμφωνήσαμε λοιπόν από κοινού να κινήσουμε κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες το Υπουργείο Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Οικονομικών για να δώσουμε λύση στο δίκαιο αίτημα των αθλητών. Όπως προανέφερα, η συγκεκριμένη εκκρεμότητα δεν αφορά μόνο το Υπουργείο Αθλητισμού, αλλά κυρίως το Οικονομικών, με το οποίο πρέπει να μιλήσω, όμως βλέπω αχτίδα αισιοδοξίας».

Ο Τάσος Μπακασέτας από την πλευρά του υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι ο Γιώργος (σ.σ. Μπαντής) κάνει εξαιρετική δουλειά από τη θέση του προέδρου, βάζει προτεραιότητα πάντα τον αθλητή. Όλα τα εύσημα πάνε στο Γιώργο. Κάνει μεγάλη προσπάθεια καθημερινά. Η σημερινή συνάντηση με γέμισε αισιοδοξία. Ο Υπουργός ήταν ειλικρινής σ’ όλα αυτά που μας είπε, λίγα λόγια. Αυτό ήθελα να ακούσω στη ζωή μετράει η προσπάθεια το αποτέλεσμα δεν παίζει ρόλο. Καλύφθηκα από αυτά που άκουσα έγινε μία νέα αρχή και είναι πολύ σημαντικό για έμενα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από τον αθλητισμό της να βελτιώσουμε σε πολλά πράγματα. Θεωρώ ότι έχουν γίνει κάποια βήματα, εμείς είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε την κατάσταση».

Ο Αγγελος Χαριστέας, πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 και μέλος της αντιπροσωπείας των πρώην ποδοσφαιριστών του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννινα, σημείωσε: «Από την πλευρά μου να πω ότι για να βρεθεί μία λύση χρειάζεται δύο πράγματα. Αρχικά να υπάρχει ένας άνθρωπος για να ακούσει και σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν στοιχεία στα χέρια τους, αλλά και το πρόβλημα για να ανοίξουν μία συζήτηση. Σήμερα είχαμε τη χαρά και αυτό το λέω γιατί ο Υπουργός απέδειξε στο σύντομο χρονικό διάστημα ότι μπορεί να παίρνει αποφάσεις και κυρίως σημαντικές και γι’ αυτό το λόγο βρεθήκαμε εδώ. Αν δεν ήταν η προσωπικότητα του τέτοια να έχουμε μία συνάντηση μαζί του, έχουμε έναν άνθρωπο σοβαρό στο Υπουργείο Αθλητισμού. Το δεύτερο είναι ότι έχουμε ένα πρόβλημα εδώ και πάρα πολύ καιρό ανοιχτό, αλλά υπάρχει ο Νόμος και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα για να βρεθεί η λύση. Από την πλευρά μας αντιπροσωπεύουμε 45 οικογένειες, αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη. Με μεγάλη χαρά είδα ότι υπάρχει η διάθεση για να βρεθεί λύση, στέκομαι σ’ αυτό. Θα ακολουθήσουμε το χρονοδιάγραμμα και σύντομα θα έχετε ένα θετικό νέα».

Πήγη:www.newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

393360851 711640483665629 1565629405363665616 N

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Member Media 200x200 1
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?