Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ομόφυλα ζευγάρια: Από Δευτέρα η ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ – Το μήνυμα Κασσελάκη σε βουλευτές και Πολάκη

Ομόφυλα ζευγάρια: Από Δευτέρα η ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ – Το μήνυμα Κασσελάκη σε βουλευτές και Πολάκη

[365745] ΒΟΥΛΗ. ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/eurokinissi)
Κοινοποίηση

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια προκαλεί αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό, με διαφωνίες και τριβές στα κόμματα. Στην κυβέρνηση ξεκινά από Δευτέρα η ενημέρωση των βουλευτών, ενώ συνεχίζονται και οι δηλώσεις βουλευτών που διαφωνούν. Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους διαφωνούντες σχετικά με το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξαπέλυσε επίθεση και στον πρωθυπουργό. Επιφυλάξεις για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.Στο ΠΑΣΟΚ θα τηρήσουν στάση αρχών -λένε στελέχη- υπογραμμίζοντας ότι πάντα πρωτοπορεί στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία. Προβληματισμούς εκφράζει το ΚΚΕ για το θέμα της τεκνοθεσίας. Για ψέματα της ΝΔ κάνει λόγο ο Κυριάκος Βελοπούλος.

Ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ – Οι στόχοι του διαλόγου
Με το δημόσιο διάλογο πέριξ της κυβερνητικής μεταρρύθμισης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να διατρέχει τα πρώτα μέτρα του, οι εσωτερικές ζυμώσεις στη ΝΔ διευρύνουν την ακτίνα τους. Στην ήδη καταγεγραμμένη αντίθεση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προστίθενται βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζουν επιφυλάξεις ή ακόμη και πρόθεση καταψήφισης. Εκπεφρασμένος “γαλάζιος” στόχος είναι η υπερψήφιση του σχεδίου νόμου, με όσο το δυνατό χαμηλωμένο τον πήχη των διαρροών. Τα βλέμματα είναι εστιασμένα στη διήμερη ενημέρωση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας,την ερχόμενη Δευτέρα και την ερχόμενη Τρίτη, στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς.

Στόχος του διαλόγου, μέχρι το ορόσημο της Ολομέλειας της Βουλής, είναι:

Να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί που εκφράζονται από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας…
Να διευρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η δεξαμενή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που θα υπερψηφίσουν τη μεταρρύθμιση
«Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος οιοσδήποτε βουλευτής της ΝΔ, πόσο μάλλον υπουργός να μην ψηφίσει αυτόν τον νόμο. Είναι ισορροπημένος τόσο γιατί δεν υιοθετεί την παρένθετη μητέρα για τα ομόφυλα ζευγάρια ,όσο και γιατί δεν υιοθετεί τον κατά την γνώμη μου εξαιρετικά ατυχή «Γονέας 1» και «Γοονέας2»», δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Βίντεο στο TikTok σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το τι ισχύει στην Ευρώπη, αλλά και στις υπόλοιπες ηπείρους ανέβασε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Στ. Κασσελάκης: Μήνυμα κομματικής πειθαρχίας
Ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έθεσε, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης κι έστειλε στα στελέχη ξεκάθαρο μήνυμα ζητώντας από όποιον διαφωνεί με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφύλων, να σηκωθεί και να το δηλώσει. Ο κ. Κασσελάκης κατηγόρησε για πολιτική δειλία τον πρωθυπουργό και επέκρινε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη στάση του.

«Θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην κοινωνική πρόοδο» ήταν το μήνυμα που έστειλε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «τα δικαιώματα είναι ζητήματα ταυτότητας για την Αριστερά και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «πολιτική δειλία και κουτοπονηριές», με ενθάρρυνση της αποχής από τους βουλευτές του.

Έφτασε μάλιστα με χιούμορ να αναφέρει ότι θα φτάσει να συμφωνήσει με τον Αντώνη Σαμαρά, «πώς γίνεται εμείς που ζητάμε από τους πολίτες να συμμετέχουν, να ζητάμε από τους βουλευτές να απέχουν».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η αποφασιστικότητα του Προέδρου να ψηφιστεί ένα νομοθέτημα το οποίο θα κινείται στην κατεύθυνση του βήματος προς την κοινωνική πρόοδο, όπως ανέφερε και στην ομιλία του, ήταν το μήνυμα που έστειλε, στην πλευρά του Παύλου Πολάκη, ο οποίος έχει εκφράσει αντιρρήσεις, για το ζήτημα, ότι δεν θα γίνει ανεκτή από τον κ. Κασελάκη καμία διαφοροποίηση βουλευτή του και ό, τι αυτό βεβαίως μπορεί να συνεπάγεται.

«Μέσα σε 24 ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει για ακόμα μία φορά να ζαλιστεί ο ίδιος από τις αλεπάλληλες στροφές 180 μοιρών τις οποίες άλλωστε συνηθίζει. Είναι ξεκάθαρο ότι στην προκειμένη περίπτωση το κάρο ήταν η κομματική πειθαρχία του κ. Κασσελακη και το άλογο η άποψη των πολακιστών» δήλωσε ο Νίκος Ρωμανός.

Στο ΠΑΣΟΚ θα τηρήσουν στάση αρχών λένε στελέχη υπογραμμίζοντας ότι πάντα πρωτοπορεί στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία

«Για εμάς που αφορά τον προοδευτικό χώρο, δεν μπορούν να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις» σημείωσε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Η ιδεολογική συνέπεια σημαίνει ότι εκπροσωπείς σε ένα κόμμα το οποίο διαχρονικά έχει στηρίξει αυτές τις μεταρρυθμίσεις και τώρα λοιπόν και την ισότητα στο γάμο και την κατάργηση των διακρίσεων για τα οποία είναι μια διαρκής μάχη[…] δεν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία» δήλωσε ο Θανάσης Γλαβίνας.

Προβληματισμούς εκφράζει το ΚΚΕ για το θέμα της τεκνοθεσίας. Όπως είπε η Μαρία Κομηνάκα «περιμένουμε να δούμε το νομοσχέδιο. Εμείς εκφράζουμε τους προβληματισμούς.
Δεν μπορεί να κρύβεται το γεγονός ότι υπάρχει μια άκρατη εμπορευματοποίηση και του ανθρώπινου σώματος».

Ρεπορτάζ/ Επιμέλεια: Δημήτρης Γκάτσιος, Γιώργος Παντελάκης, Κώστας Σκουλάς

Πήγη:www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

393360851 711640483665629 1565629405363665616 N

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Member Media 200x200 1
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?