Home ΕΛΛΑΔΑ Δημήτρης Παπαδημούλης για τη «Νέα Αριστερά»: Όχι στον εμφύλιο – Θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπαδημούλης για τη «Νέα Αριστερά»: Όχι στον εμφύλιο – Θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Papadimoulis 768x512
Κοινοποίηση

«Η απόφαση να αποχωρήσω από το ΣΥΡΙΖΑ ήταν δύσκολη και οδυνηρή. Με πόνο ψυχής το αποφάσισα. Ήταν όμως μια στάση ευθύνης, συνείδησης και μια επένδυση ελπίδας» είπε ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» και στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και την Χριστίνα Βίδου. Όπως εκτίμησε «θα συνεχίσουν να υπάρχουν αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», ενώ υπογράμμισε πως η «Νεα Αριστερά» κοιτάει μπροστά και λέει όχι στον εμφύλιο ενώ έχει ως προτεραιότητα την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Αναμενόμενη και σεβαστή χαρακτήρισε την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να μείνει στο κόμμα στο οποίο ήταν φυσικός ηγέτης για 15 χρόνια. Ωστόσο σημείωσε πως « Όποιος ταυτίζει τον Αλέξη Τσίπρα με την πολιτική συμπεριφορά και τις επιλογές Κασσελάκη κάνει λάθος»

«Πιστεύω ότι αυτή η νέα προσπάθεια με τη «Νέα Αριστερά» και τη συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είναι πολύ πιο κοντά, στις ιδρυτικές αρχές και τις απόψεις του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον συνδιαμορφώσαμε πριν 20 χρόνια» υπογράμμισε και εκτίμησε πως «με την ηγεσία του Στέφανου Κασελάκη και την ηγετική ομάδα την οποία ο ίδιος επέλεξε, ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν πέφτει απλώς από μήνα σε μήνα γρήγορα στις δημοσκοπήσεις, έχοντας χάσει σε δύο τρεις μήνες 5 – 6 μονάδες σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου. Χάνει και σε αξιοπιστία, σοβαρότητα, σαφήνεια στίγματος». Την στόχευση του Στέφανου Κασσελάκη, όπως δήλωσε σε συνέντευξη, για πρωτιά στις ευρωεκλογές, την χαρακτήρισε«ολοφάνερη απόσπαση από την πραγματικότητα»

Σε αντίθεση όπως επισήμανε η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση, που χαρακτήρισε εξαιρετικά επιτυχή και ομόφωνη «επενδύει στη σοβαρότητα, στη συνοχή, στη σαφήνεια. Θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την μαχητική, σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας»

Πρώτος σταθμός οι ευρωεκλογές και ορίζοντας οι βουλευτικές για τη «Νέα Αριστερά»

«Ένας στόχος εφικτός της «Νέας Αριστεράς» είναι η εκλογή ευρωβουλευτών αλλά ο ορίζοντας είναι οι νέες βουλευτικές εκλογές» σημείωσε και φιλοδοξία της όπως ανέφερε, «να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρότασης που θα κερδίσει τις εκλογές και θα δώσει άλλη κυβέρνηση σε σχέση με τη σημερινή κυβέρνηση, καθώς η δεύτερη τετραετία, της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα είναι μια τετραετία που θα σημαδευτεί από φθορά».

«Θα συνεχίσουν να υπάρχουν αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία Κασσελάκη εκτίμησε πως « είναι ένα νέο κόμμα διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και συνδιαμορφώσαμε. Παραμένουν συντρόφισσες και σύντροφοι μου, τους οποίους εκτιμώ και σέβομαι, παρότι έχουμε κάνει διαφορετικές επιλογές. Νιώθω ότι αρκετοί απ αυτούς είναι σε δυσκολία συνειδησιακή, νοιώθουν αδιέξοδα, νοιώθουν συμπίεση και δεν αποκλείω, αντίθετα, εκτιμώ ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν αποχωρήσεις από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ.

«Κανείς από τους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα δεν περιλαμβάνεται στη νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη και την ηγετική του ομάδα άφησε αιχμές πως «Στην ηγετική ομάδα την οποία επέλεξε ο νέος πρόεδρος περιλαμβάνονται και πρόσωπα τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας, ο προηγούμενος πρόεδρος και φυσικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ για 15 χρόνια, ορισμένα από αυτά, τα είχε παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής. Και σ΄ αυτή τη στενή ηγετική ομάδα δεν περιλαμβάνεται κανείς από αυτούς που εσείς οι δημοσιογράφοι χαρακτηρίζετε στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα».

Όπως υπογράμμισε «πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και οι δύο πλευρές και αυτό η «Νέα αριστερά» θα το κάνει. Όχι στον εμφύλιο» και ως προτεραιότητα της «Νέας Αριστεράς» σημείωσε πως είναι «μια αντιπολίτευση στην κυβέρνηση γιατί έχουμε κενό αντιπολίτευσης και μια παντοδύναμη και ανεξέλεγκτη κυβέρνηση αλλά από δίπλα την κριτική, την καταγγελία θα έχει και την εναλλακτική πρόταση. Να χτίσουμε σοβαρότητα, αξιοπιστία και σαφήνεια στο στίγμα μας».

Η «Νέα Αριστερά» θέλει να κερδίσει και τον κόσμο της αποχής, της οικολογίας, της κεντροαριστεράς και της προοδευτικής Σοσιαλοδημοκρατίας»

Για τις πιθανές δεξαμενές ψήφων της «Νέας Αριστεράς» ανέφερε πως «Ο στόχος της νέας Αριστεράς είναι όχι απλώς να μετατρέψει το θα μπορούσα να ψηφίσω στο υποστηρίζω και ψηφίζω από την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο στις εκλογές, αλλά να κερδίσει και κόσμο ο οποίος έχει πάει στην αποχή όλο το προηγούμενο διάστημα. Γιατί οι ψήφοι που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στο -19 και το -23 ήταν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες. Και επίσης να κερδίσει και κόσμο που ανήκει όχι μόνο στην ιστορική αριστερά αλλά και στον χώρο της οικολογίας, της κεντροαριστεράς και της προοδευτικής Σοσιαλοδημοκρατίας» .

Όποιος ταυτίζει τον Αλέξη Τσίπρα με την πολιτική συμπεριφορά και τις επιλογές Κασσελάκη κάνει λάθος

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει μια επιλογή αναμενόμενη και σεβαστή. Μένει στο κόμμα του οποίου υπήρξε φυσικός ηγέτης για 15 χρόνια με τα συν του τα πολλά και τα σημαντικά την περίοδο της ανόδου, με τα πλην του την περίοδο της πτώσης του. Από εκεί και πέρα όσοι ταυτίζουν τον Αλέξη Τσίπρα και τις απόψεις του με την πολιτική συμπεριφορά και τις επιλογές της ηγεσίας Κασσελάκη και της ηγετικής του ομάδας κάνουν λάθος»

Για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα κατά της «πολυδιάσπασης» στην πρεμιέρα της «Νέας Αριστεράς» ανέφερε: «Κανείς δεν θέλει τις διασπάσεις. Την διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την επιδίωξε από την πρώτη στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης και η ηγετική του ομάδα με την εξώθηση όσων είχαν άλλη άποψη με τις καταγγελίες περί διασπαστών, αποστατών, πέμπτης φάλαγγας κ.λπ. Ο Τσίπρας ποτέ στα 15 χρόνια που ήταν ηγέτης δεν είπε σε κανέναν που είχε διαφορετική άποψη «είσαι πέμπτη φάλαγγα

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

393360851 711640483665629 1565629405363665616 N

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Member Media 200x200 1
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?